QiGong i Delsbo
Kinesiska tecknet för 'Hjärta'

ShenDao Hälsocenter

Behandlingar och kurser för ökad självkännedom och bättre hälsa

Yuan Gong - QiGong

Qigong passar dig som vill göra något aktivt för dig själv för att få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Det är en skonsam men effektiv träningsform och med regelbunden qigongträning stärks även inre organ, immunförsvar och förmågan att skapa sitt liv så som man vill ha det.

 

Många som provar Qigong för första gången blir överraskade över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. På köpet får du bättre balans, skönare leder och bättre hållning.

 

Qigong utgör tillsammans med akupunktur och örtmedicin grunden i Traditionell Kinesisk Medicin och används inom sjukvården både i Kina och Sverige och i många andra länder.

 

Det finns många olika former av qigong. Yuan Gong är en så kallad medicinsk qigong - qigong som tränas för att förbättra eller bibehålla hälsan. Rörelserna i Yuan Gong är enkla och passar både unga och gamla och man kan delta och få effekt även om man har värk, smärta, rörelsebegränsningar eller har svårt att stå samtidigt som det går att göra programmet utmanande även för vältränade personer.

 

Yuan Gong består av 9 olika program och från och med hösten 2017 kommer vi träna de första 3 programmen:

Tian Yuan, Di Yuan samt Ren Yuan.

Tian Yuan består av mycket enkla rörelser och utförs stående (eller sittande om man har besvär av att stå en längre stund). Rörelserna görs långsamt och medvetet och engagerar hela kroppen, så att flödet av energi, blod och lymfa stimuleras. Du kommer samtidigt träna benmuskler, balans, bålmuskler, nacke och axlar och på ett skonsamt sätt smörja och stärka kroppens alla leder.

Di Yuan är en stilla stående form, som tränar din hållning och ditt medvetande.

Ren Yuan är en mer fysisk form som framförallt stärker muskler, leder, bindväv och skelett.

 

Trots programmens enkelhet har de en djup effekt på kroppens olika strukturer, på energiflödet och på sinnesron och ger på det viset goda förutsättningar för läkning och bättre hälsa. Framförallt är det det tillstånd vi tränar qigong i som är läkande: att utföra rörelserna i ett lugnt, avslappnat och naturligt tillstånd.

 

QiGong är en bra investering för god hälsa och välbefinnande på alla plan och är tänkt att användas dagligen. Förbered dig redan nu på att börja införa QiGong bland dina dagliga rutiner. Du bestämmer själv hur mycket tid du kan avvara och hur stor effekt du vill ha! Om det känns svårt, börja med 1 minut om dagen.

 

Om du vill läsa mer om Yuan Gong rekommenderas dessa två källor:

http://www.qigongupplands-bro.se

http://yuantzecentre.com

 

Lärare : Ingela

Kurs året runt i Qigong

 

Yuan Gong i Delsbo (lärare Ingela Näslund)

 

Intropasss Tian Yuan och Di Yuan med jämna mellanrum för dig som vill börja träna

Träning Tian Yuan och Di Yuan söndagar kl 18.15-19.30

(OBS inget pass 25/6 och 6/8)

 

Pris: 600 kr för klippkort om 5 ggr

Intropass 250 kr, men om du köper klippkort ingår intropasset i det priset.

Plats: Staffansgården i Delsbo

 

Intropass Ren Yuan lördagarna 22/7 och 19/8 kl 8-12

Pris: 250 kr inkl DVD för hemträning

Plats: Tingshuset i Delsbo

 

 

Vretgränd 16, Uppsala. 018-4440051 info@shendao.se

 

Anmäl dig till:

ingela@shendao.se