Restorative yoga
Kinesiska tecknet för 'Hjärta'

ShenDao Hälsocenter

Behandlingar och kurser för ökad självkännedom och bättre hälsa

Restorative yoga

"Rest, relax and renew"

 

Restorative Yoga är en relativt ung form av yoga som bygger på gamla yoga traditioner av djupavslappning. Avancerade yogis syftar till att uppnå djup avslappning, men många moderna människor lider ofta av kronisk stress som det kan vara svårt att ta sej ur. Vanlig sittande meditation eller mycket aktiv yoga kan ibland vara en ren omöjlighet.

 

Restorative yoga syftar till att låta människor koppla över till sitt parasympatiska nervsystem, det system i kroppen som gör det möjligt att slappna av djupt och reparera kroppen på cellnivå. Målet är att uppnå en yogisk sömn som kallas Yoga Nidra genom att spendera upp till 20 minuter i varje position. Detta är inte en vanlig sömn utan man behåller klart medvetande samtidigt som kroppen får hitta sitt inre lugn.

 

När kroppen får vila startar vad som kallas "the relaxation response". Vi ger då våra kroppar en miljö där självläkning har störst chans att ske.

 

För dej som har svårt att meditera eller lider av någon tillfällig eller kronisk skada eller sjukdom passar Restorative yoga oftast perfekt, den är även ett fantastiskt komplement för dej som har en mycket aktiv träningsrutin för att låta dina muskler slappna av och integrera din träning djupt.

 

Blodtryck, immunsystem och matsmältning gynnas av att ge parasympatiska nervsystemet mer utrymme. Detta är en av anledningarna till att vi ofta rekommenderar våra patienter just restorative yoga parallellt med akupunkturbehandlingar vid stressrelaterade sjukdomar och utbrändhet.

Kathleen som leder passen i Restorative Yoga

 

Vårens Restorative yoga

 

 

Onsdagar kl 17.15-18.45

 

Från och med 10/1 sista pass 13/6

 

Pris:

 

23 v 3450 kr (kan delas på två betalningar)

 

Klippkort 10 ggr 1600 kr

 

Klippkort 5 ggr 900 kr

 

Du är välkommen att börja yoga även när terminen startat!

 

OBS! Klippkortet gäller bara vårtermin 2018

 

Prova på en gång 100 kr (endast nya deltagare)

 

Drop in 200 kr

 

Boka din plats här!

Klippkortet gäller även på andra yogapass, se schemat!

 

 

 

 

 

Vretgränd 16, Uppsala. 018-4440051 info@shendao.se