QiGong i Delsbo
Kinesiska tecknet för 'Hjärta'

ShenDao 

Akupunktur & Ayurveda

                                              Uppsala - Hälsingland

Yuan QiGong

Qigong passar dig som vill göra något aktivt för dig själv för att få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Det är en skonsam men effektiv träningsform och med regelbunden qigongträning stärks även inre organ, immunförsvar och förmågan att skapa sitt liv så som man vill ha det.


Många som provar Qigong för första gången blir överraskade över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. På köpet får du bättre balans, skönare leder och bättre hållning.


Qigong utgör tillsammans med akupunktur och örtmedicin grunden i Traditionell Kinesisk Medicin och används inom sjukvården både i Kina och Sverige och i många andra länder.


Det finns många olika former av qigong. Yuan QiGong är en så kallad medicinsk qigong - qigong som tränas för att förbättra eller bibehålla hälsan. Rörelserna i Yuan QiGong är enkla och passar både unga och gamla och man kan delta och få effekt även om man har värk, smärta, rörelsebegränsningar eller har svårt att stå samtidigt som det går att göra programmet utmanande även för vältränade personer.


Yuan QiGong består av 9 olika metoder.

I Delsbo tränar vi 5 av dessa metoder:

Tian Yuan, Di Yuan, Ren Yuan, Xia Yuan samt Tong Yuan.

Tian Yuan består av mycket enkla rörelser och utförs stående (eller sittande om man har besvär av att stå en längre stund). Rörelserna görs långsamt och medvetet och engagerar hela kroppen, så att flödet av energi, blod och lymfa stimuleras. Du kommer samtidigt träna benmuskler, balans, bålmuskler, nacke och axlar och på ett skonsamt sätt smörja och stärka kroppens alla leder.

Di Yuan är en stilla stående form, som tränar din hållning och ditt medvetande.

Ren Yuan är en mer fysisk form som framförallt stärker muskler, leder, bindväv och skelett.

Xia Yuan fokuserar på de inre organen och förbättrar cirkulation och funktion i dessa. I Xia Yuan använder vi ljud, visualisering, handformer och rörelser i kombination. Ett enkelt men kraftfullt program.

Tong Yuan är stilla guidade meditationer som stärker och utvecklar hjärtats 5 viktigaste kvaliteter: tillit, öppenhet, kärlek, tacksamhet och Gongjing (ung. vördnad+respekt+ödmjukhet)


Trots programmens enkelhet har de en djup effekt på kroppens olika strukturer, på energiflödet och på sinnesron och ger på det viset goda förutsättningar för läkning och bättre hälsa. Framförallt är det det tillstånd vi tränar qigong i som är läkande: att utföra rörelserna i ett lugnt, avslappnat och naturligt tillstånd.


QiGong är en bra investering för god hälsa och välbefinnande på alla plan och är tänkt att användas dagligen. Förbered dig redan nu på att börja införa QiGong bland dina dagliga rutiner. Du bestämmer själv hur mycket tid du kan avvara och hur stor effekt du vill ha! Om det känns svårt, börja med 1 minut om dagen.Lärare : Ingela


Kurs året runt i Yuan Qigong i DelsboIntrokurs varje termin

Träning söndagar kl 18.00-19.30


Pris: 600 kr för klippkort om 5 ggr


Plats: Staffansgården i Delsbo


För mer info se hemsidan för QiGong i DelsboVretgränd 16, Uppsala - Köpmangatan 4, Delsbo. 073-2102204  info@shendao.se

Anmäl dig till:

ingela@shendao.se