Aktuellt7
Kinesiska tecknet för 'Hjärta'

ShenDao 

Akupunktur & Ayurveda

                                              Uppsala - Hälsingland

Grundkurs i Ayurveda med Veda Lila i Uppsala

Ayurvedisk grundkurs med Peter Ljungsberg från Veda Lila.


Denna helgkurs är för dig som vill få en allsidig och holistisk syn på livet och uppnå en kontinuerlig förbättring av hälsan med hjälp av ayurveda. Kursen täcker ett brett spektrum av hälsorelaterade frågor och ger många insikter och aha-upplevelser.


KURSENS INNEHÅLL:


Den Ayurvediska medicinens grunder

En grundlig genomgång av de olika personlighetstyperna (Vata, Pitta och Kapha). Vad som är utmärkande för balans respektive obalans, samt hur man balanserar respektive typ.


Stress och utbrändhet

Vad kan man göra för att må bra i en stressig tillvaro?

Hur kan man leva ett stressigt liv i ett stressigt samhälle och utan att bli stressad, och dessutom med bibehållen livskvalité och energi?

Hur kan man komma ”tillbaka till livet” igen efter att man

har varit utbränd?


Ayurveda har en hel del att erbjuda vad gäller förståelsen för utbrändhetssyndromet, hur det ska behandlas och inte minst förebyggas.


Sömn och sömnstörningar

God sömn är en av grundpelarna för god hälsa inOm Ayurveda. Sömnbrist och dålig sömnkvalitet är orsak till många hälsoproblem och en försämrad livskvalitet. Du får råd om hur den goda sömnen kan återfås och/eller bibehållas.

Värdefull kunskap även om du idag inte har sömnproblem.Viktproblem

För att uppnå sin normal- eller idealvikt så räcker det inte alltid med att äta rätt. Det finns enligt Ayurveda en rad faktorer som man bör beakta som t.ex. en förstärkt förbränning, reglering av ämnesomsättningen, optimering av näringsupptaget och en minimerad produktion av slaggprodukter. För att uppnå detta finns en rad olika Ayurvediska metoder.


Resultatet blir en stabil och bestående vikt som också för med sig en rad andra positiva hälsoeffekter och ett ökat välbefinnande, även för den som inte har problem med vikten. Den Ayurvediska metodiken är mycket välgörande och fundamental för god hälsa hos oss alla.Peter Ljungsberg är en av Sveriges mest erfarna ayurvediska terapeuter, som jobbat med ayurveda sedan 1985 och

etablerade Veda Lila 1988. Han är en mycket omtyckt föredragshållare och kursledare.


Omdömen från tidigare kursdeltagare:

"Tack till Peter som höll grundkurs i ayurveda i Göteborg i helgen. Första dagen var jag litet förvirrad, andra dagen lade det sig till rätta och en go aha-känsla infann sig. Jag har läst böcker om ayurveda och tyckt sådär … helt annan upplevelse att få informationen serverad på ditt ödmjuka och initierade sätt. Min resa har precis börjat, tack!"

– Christina


"Du lyckades få med mycket på den korta tiden, och bra presenterat!

Lärde mig nästan mer teoretiskt via dig på de nio timmarna,

än under hela min tre månaders långa kurs i Kerala i Indien."

– Adéle


"Kursen i ayurvedisk läkekonst kan alla ha nytta av. Den är övergripande och varje människa kan tillämpa kunskaperna på just sina behov, utifrån sina egna förutsättningar. För mig var kursen en viktig hållplats för den fortsatta resan mot självkännedom och upplysning. Tack Peter!"

– Lina Björkegren

30/11-1/12

Lördagen 11-16

Söndagen 10-17

En timmes lunchrast

Pris: 1500 kr för hela helgen
Vretgränd 16, Uppsala - Köpmangatan 4, Delsbo. 073-2102204  info@shendao.se

30/11-1/12

Anmäl dig till

peterljungsberg@live.se