Akupunktur

Akupunktur


Akupunktur är en mycket gammal och välbeprövad österländsk behandlingsmetod som idag används världen över, både inom konventionell sjukvård och inom komplementärmedicin. Med små, tunna nålar behandlar akupunktören väl valda punkter för att påverka kroppens nervsystem, immunförsvar, blodcirkulation och energiflöde.


Det finns många olika slags akupunkturstilar. Yogev har fördjupat sig i den klassiska akupunkturen som baseras på de ca 3200 år gamla skrifterna

I Ching, Nei Jing mfl. I den klassiska akupunkturen läggs mycket stor vikt vid att korrekt avläsa varje individs unika tillstånd för att kunna välja så effektiva punkter att det oftast räcker med 1-5 nålar per behandling.

Yogev har arbetat som akupunktör sedan 1997 och är mycket skicklig på att identifiera orsaken till människors obalanser, bland annat genom att avläsa puls och tunga. Oftast räcker 5-6 akupunkturbehandlingar under en tremånadersperiod för att komma tillrätta även med långvariga besvär.


Klassisk akupunktur är en sant holitisk behandlingsmetod där kroppsliga, energetiska, mentala, emotionella och även andliga aspekter räknas in. Akupunktören behandlar människan, inte sjukdomar och symtom. Väl utförd akupunktur hjälper kroppens och själens självläkande krafter på traven. Akupunktur är en hållbar och miljövänlig behandlingsmetod.


Yogev har mycket bra resultat med följande besvär:


- PMS, klimakteriebesvär,hormonrubbningar, endometrios

- Depression, utbrändhet, trötthet

- Infertilitet, stöd inför/under IVF, igångsättning av förlossning

-Sömnstörningar, ångest, oro

- Pollen/pälsdjursallergi

- Biverkningar av cancerbehandling (trötthet, illamående, värk, oro)

- IBS, magbesvär, förstoppning

- Återkommande förkylningar, nedsatt immunförsvar

- Ledvärk

- Långvariga komplexa besvär, tex kvarstående symtom efter infektioner

- Restless legs, Post Covid symtomHur effektivt är akupunktur?  Läs om forskning på akupunktur här


Yogev ger behandlingar i Uppsala och Delsbo 

För att boka en behandling, klicka här!Eller nå Yogev på

073-2102204

info@shendao.se